miercuri, 30 noiembrie 2011

1 Decembrie 2011

L A   M U L T I    A N I  !

Gruparile Hunedoara si Deva in campanie

Campania ”Afisul Nationalistilor Autonomi Hunedoara” este un tribut adus lui Corneliu Zelea Codreanu dupa 73 de ani de la uciderea lui . Odihneasca-se In Pace ! Eroii nu mor niciodata!

marți, 29 noiembrie 2011

AFISUL NATIONALISTILOR AUTONOMI HUNEDOARA


Inventie romaneasca premiata

Profesorul Ioan Pop, de la Universitatea Tehnică , din Cluj , a explicat cum funcţionează caloriferul sonic, invenţia care a adus în România medalia de aur de la Salonul Internaţional pentru Invenţii şi Inovaţii de la Bruxelles. Invenţia a fost brevetată în acest an şi a obţinut medalia de aur în cadrul secţiunii Inginerie Mecanică de la a 60-a ediţie a Salonului internaţional de invenţii şi inovaţii INNOVA 2011 - Eureka, desfăşurată la Bruxellels între 17 şi 19 noiembrie.

O britanica a fost arestata dupa o tirada rasista impotriva imigrantilor intr-un tramvai din Londra: Plecati inapoi in tarile voastre!

O britanica a fost arestata dupa o tirada rasista impotriva imigrantilor intr-un tramvai din Londra: Plecati inapoi in tarile voastre! O britanica a fost arestata dupa ce a fost inregistrata video in timp ce abuza verbal imigrantii intr-un tramvai in sudul Londrei, transmite BBC. In imagini se poate vedea cum femeia, care are un copil in brate, striga la ceilalti pasageri, ii injura si le spune: "Plecati inapoi in tarile voastre!". Politia Transporturi din Marea Britanie a anuntat ca femeia, in varsta de 34 de ani, a fost retinuta sub acuzatia de rasism. Incidentul a avut loc pe ruta Croydon-Wimbledon, anchetatorii urmand sa determine ziua in care s-a produs evenimentul. In inregistrare, femeia se ia de cativa dintre pasageri, carora le spune: "Nu sunteti britanici", dupa care incepe sa-i injure. Atunci cand un pasager ii cere sa-si controleze limbajul, deoarece in tramvai se aflau si copii, femeia arata spre baietelul pe care il tinea in brate, spunand: "Am chiar aici un copil mic". Ulterior, ea le spune pasagerilor: "Mergeti inapoi de unde ati venit", incepand sa tipe la o femeie care ii cere sa nu mai injure. In acel moment, un pasager o intreaba: "Sunt englez, mie ce imi mai spui?" Un purtator de cuvant al Poltiei Transporturi a spus ca politistii au fost informati in legatura cu inregistrarea video si ca au demarat o ancheta. Oficialul a cerut martorilor sa ofere informatii legate de ziua si locul producerii incidentului, adaugand: "Nu vom tolera rasismul sub nicio forma in reteaua de transport". Potrivit persoanei care a postat inregistrarea incidentului pe YouTube, femeia ar fi fost sub influenta drogurilor.

sursa HotNews

Senatorii au umor

Legile trec prin Senat , tacit. Au adoptat pe muteste legea sterilizării chimice a pedofililor ,iar astăzi un nou proiect controversat a trecut prin acelaşi for legislativ. Au considerat ca daca tot nu au reusit sa faca ceva pentru Sanatatea din Romania , macar sa o jelim . Asa ca , senatorii au aprobat ca ziua de 7 Aprilie , Ziua Mondială a Sănătăţii , să fie declarată zi de doliu naţional.

luni, 28 noiembrie 2011

Roci la pret de aur

Dintotdeauna aurul a starnit violente si  inselatorii  mai ales daca  trebuia cautat si scos din adancuri. Proiectul Rosia Montana Gold Corporation nu a inceput sa se deruleze , insa aurul a inceput sa fie scos la suprafata . Cel putin asa a crezut un barbat care a platit aproape 300 000 de lei , in Buces langa Rosia Montana , unui alt barbat din judetul Alba , pentru  doua bidoane cu roci obisnuite prezentate ca fiind aur . De aceasta data violenta nu a existat pentru ca cel inselat a avut sansa sa fie gasit destul de repede cel care ii vanduse rocile .
Un nou El Dorado are toate sansele sa se profileze prin proiectul RMGC . Acest caz de la Buces este doar un semnal de care ar trebui sa se tina cont in viitorul prezent !

duminică, 27 noiembrie 2011

Romania in parteneriat cu israelul

Cam ce a rezultat din vizita oficialilor romani in israel?

-prima sesiune de consultări interguvernamentale România-israel – şi se are în vedere o trilaterală care să includă şi R. Moldova, de asemenea fost tărâm al multor evrei români.
-votul impotriva acceptarii Palestinei in UNESCO – alături doar de Statele Unite, Germania(?) Canada, Cehia şi Lituania (state precum Italia şi Marea Britanie s-au abţinut de la vot…)  România a ales israelul.
Pentru Israel, un aliat care deşi nu e America sau Germania îşi permite un asemenea vot (inutil de radical, s-ar putea spune) e superOK. După piererea parteneriatului Turciei, care îi folosea nu doar comercial, dar în medierea cu arabii şi pentru antrenamentul armatei, Israelul a descoperit Balcanii: întâi Grecia (rivala Turciei), apoi România-şi-Bulgaria.

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Arta americana - profesor si studentii sai, foto nud...


Universitatea de stat din Michigan este în mijlocul unui scandal după ce câţiva părinţi au luat atitudine faţă de profesorul de artă fotografică, acuzându-l că se pozează cu studente goale, sub pretextul că ceea ce face se numeşte artă. Profesorul se numeşte Danny Guthrie. Potrivit Detroit News, Guthrie este cunoscut de către oficialii din universitate pentru imaginile sale îndrăzneţe. De altfel, s-a stabilit un protocol pentru participarea la cursurile sale: participă doar studenţii care vor, clasele nefiind obligatorii. Cu toate acestea, după un articol virulent apărut în ziarul şcolii, părinţii sunt supăraţi pe responsabilii Universităţii din Michigan. Părinţii spun că Guthrie a încălcat limita relaţiei profesor-student, că pozele lui sunt motivate sexual si că profită de studenţi. Profesorul se bucură însă de sprijinul colegilor săi. „Munca sa este magnifică, frumoasă şi bine făcută, are o semnificaţie. Nu încerc să fiu snob. Dar dacă provii dintr-o familie care te-a educat în ale artei, nici măcar nu te-ai gândi la mizeriile acestea expuse de unii şi de alţii“, a spus un cadru didactic, în apărarea lui Guthrie.

Să ne amintim de acţiunea naţional-socialiştilor suedezi contra artei degenerate (Lund, Suedia, 2007)
Vezi mai multe din Faze tari pe 220.ro

Arhiepiscopul Tomisului discreditat din nou

Un bărbat a depus o plângere la Parchetul General în care îl acuză pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, că i-a făcut avansuri şi l-a obligat să întreţină relaţii sexuale pe când era minor, transmite RTV. Acuzaţia este cu atât mai gravă, cu cât, mărturiseşte bărbatul, fapta s-a petrecut în urmă cu 15 ani, pe atunci el fiind minor şi frate la mănăstirea dobrogeană Dervent. Din plângerea acestuia reiese că ierarhul i-a cerut tânărului să meargă la baie, unde i-a făcut avansuri şi l-a determinat să întreţină relaţii sexuale. Mărturia bărbatului conţine referiri şi la alţi minori, elevi ai Seminarului teologic din Constanţa. Mai mult, adaugă RTV, această întâmplare este confirmată de unul dintre capii Arhiepiscopiei Tomisiului, condusă de Teodosie, pe numele său de mirean Macedon Petrescu. Iată recția Arhiepiscopului Teodosie: „Eu ştiu despre cine este vorba. Se numeşte Ciprian, atâta ştiu. El mă hărţuieşte tot timpul la telefon, sună de pe numere private şi îşi modifică vocea. Chiar şi astăzi m-a sunat“, a spus Teodosie pentru Adevărul Constanța. Arhiepiscopul Teodosie a mai fost implicat în trecut într-o serie de scandaluri, fiind acuzat de luare de mită şi fals intelectual.

vineri, 25 noiembrie 2011

Romania - Dacia - Germania

Romania este apreciata in Germania prin producatorul Dacia .
Auto Bild scire ca Logan 2 îşi va face apariţia la Salonul Auto de la Paris din toamna lui 2012. Presa germană a prezentat imagini din care se vad că noul Logan va avea un design mai sofisticat şi o parte frontală mai agresivă. Unii spun chiar că va avea şi dimensiuni mai mari, dar chiar si preturi mai mari , care ar putea ajunge in Germania la 9 000 de euro .

joi, 24 noiembrie 2011

Boc in israel

Serviciile de securitate israeliene s-au gandit sa nu-l pierdem pe Boc si l-au sfatuit ca, pe parcursul sederii in Israel, sa foloseasca doar masina blindata, ceilalti membri ai delegatiei nefiind foarte importanti , au fost imbarcati in microbuze Printre temele care au fost abordate premierul roman a declarat ca domeniile prioritare de colaborare romano-israeliana vor fi agricultura, energia, infrastructura, apararea, turismul ca de altfel si marirea numarului de burse pentru studentii israelieni care vor sa studieze in Romania

In ungaria unii inca mai viseaza

Monumentul ridicat in memoria soldatilor sovietici din centrul orasului Budapesta a fost vandalizat miercuri cu graffiti, anunta agentia MTI. Monumentul din Piata Libertatii, inconjurat cu un gard de metal, a fost acoperit de inscrisuri cu vopsea neagra. Sloganurile scrise pe monument faceau referire la frontierele Ungariei asa cum erau inainte de tratatul de la Trianon: "Ardealul inapoi", "Totul inapoi", "Jos cu cotropitorii" si "Independenta" (cu un "n" lipsa) au fost scrise, dupa aparente, in graba, de persoane necunoscute. Politia a deschis o ancheta. De asemenea, textul oficial de pe monument scris atat in rusa, cat si in maghiara, fusese acoperit cu vopsea neagra. In anii '20, in locul respectiv statea un monument dedicat Ungariei Mari, dupa ce tara semnase tratatul de la Trianon in urma Primului Razboi Mondial.

miercuri, 9 noiembrie 2011

Carti pentru bibliotecile din Republica Moldova

Hunedorenii pot contribui prin donare de cărţi pentru Republica Moldova . Acţiunea caritabilă , organizata de PDL Organizatia de Tineret are drept scop, sprijinirea bibliotecilor din Republica Moldova care se află într-un deficit considerabil de cărţi scrise în limba română. Campania se desfăşoară în perioada 7-17 noiembrie, iar toti cei din judeţul Hunedoara , care doresc sa faca donatii , le pot face la sediul PDL din Deva.

marți, 8 noiembrie 2011

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva




Motiv de bucurie pentru angajaţii Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din municipiul Deva care, începând de mâine, vor avea un sediu nou unde îşi vor putea desfăşura activitatea. Clădirea administrativă a muzeului va fi inaugurată, după ce a stat mai mulţi ani în şantier pentru că a necesitat lucrări de restaurare.
Imobilul este, de fapt, unul foarte vechi (fost muzeu de ştiinţe naturale), dar transformat la standarde actuale, după ce a trecut printr-un amplu proces de reparaţii şi modernizare. „Materializarea acestui proiect a fost posibilă prin sprijinul acordat instituţiei noastre de către Consiliul Judeţean, care, în deplin acord cu politica managerială a instituţiei muzeale, doreşte eliberarea spaţiului Palatului Magna Curia în vederea organizării unei expoziţii de bază, care să reprezinte punctul cultural cel mai atractiv al municipiului Deva şi al judeţului Hunedoara”, declarat Liliana Ţolaş , manager interimar al Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.
Cât timp clădirea a stat în reparaţii, muzeul nu a putut funcţiona la capacitatea sa normală, fiind organizate doar expoziţii temporare în spaţiile aflate la parterul Palatului Magna Curia. Odată cu inaugurarea noului corp al clădirii, reprezentanţii instituţiei de cultură hunedorene spun că, patrimoniul deosebit de bogat al muzeului din Deva va fi astfel pus în valoare, după o perioadă de aproape 14 ani de depozitare.

sursa Servus Hunedoara