marți, 8 noiembrie 2011

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva




Motiv de bucurie pentru angajaţii Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din municipiul Deva care, începând de mâine, vor avea un sediu nou unde îşi vor putea desfăşura activitatea. Clădirea administrativă a muzeului va fi inaugurată, după ce a stat mai mulţi ani în şantier pentru că a necesitat lucrări de restaurare.
Imobilul este, de fapt, unul foarte vechi (fost muzeu de ştiinţe naturale), dar transformat la standarde actuale, după ce a trecut printr-un amplu proces de reparaţii şi modernizare. „Materializarea acestui proiect a fost posibilă prin sprijinul acordat instituţiei noastre de către Consiliul Judeţean, care, în deplin acord cu politica managerială a instituţiei muzeale, doreşte eliberarea spaţiului Palatului Magna Curia în vederea organizării unei expoziţii de bază, care să reprezinte punctul cultural cel mai atractiv al municipiului Deva şi al judeţului Hunedoara”, declarat Liliana Ţolaş , manager interimar al Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.
Cât timp clădirea a stat în reparaţii, muzeul nu a putut funcţiona la capacitatea sa normală, fiind organizate doar expoziţii temporare în spaţiile aflate la parterul Palatului Magna Curia. Odată cu inaugurarea noului corp al clădirii, reprezentanţii instituţiei de cultură hunedorene spun că, patrimoniul deosebit de bogat al muzeului din Deva va fi astfel pus în valoare, după o perioadă de aproape 14 ani de depozitare.

sursa Servus Hunedoara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu