miercuri, 14 decembrie 2011

14 Decembrie

1280: A fost consemnata prima atestare documentara a cetatii Sighisoara.
1864: In Romania, a fost promulgat Codul de procedura penala, intrat in vigoare la data de 1 decembrie 1865. 1869: A avut loc inaugurarea sediului Universitatii Bucuresti.
1900: Fizicianul german Max Planck si-a publicat studiile care au dat nastere teoriei cuantice si care au reprezentat un punct de cotitura in fizica.
1910: Inginerul si inventatorul roman Henri Coanda a efectuat primul zbor din lume cu un avion cu reactie. Premiera mondiala a avut loc langa Paris.
1911: Exploratorul norvegian Roald Amundsen a ajuns la Polul Sud, devenind primul om din lume care a atins acest punct.
1955: Romania a devenit membru al ONU.
1962: Geograful roman Simion Mehedinti, membru al Academiei Romane, a incetat din viata la varsta de 93 de ani.
1995: Seful cuibului “Horia Sima” din Bucuresti, Serban Suru, a anuntat revenirea miscarii legionare pe scena politica romaneasca, scopul acesteia fiind acum doar acela de a prezenta adevarul despre predecesorii lor. 1995: Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a aprobat propunerile privind participarea Romaniei la Forta de Implementare a Pacii (IFOR) din Bosnia, cu un Batalion de geniu, specializat in lucrari de drumuri si poduri si oferirea de servicii de tranzit pe Aeroportul din Timisoara, pentru sustinerea actiunilor IFOR. 2000: A fost inchisa defintiv centrala nucleara de la Cernobil, unde a avut loc cel mai mare accident nuclear din istorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu