luni, 19 decembrie 2011

19 Decembrie

1925: La Bucuresti, a aparut primul numar din saptamanalul “Cetatea literara”, publicatie condusa de scriitorul Camil Petrescu.
1945: Austria a redevenit republica, pentru a doua oara in istoria tarii. Statul a avut aceasta organizare din 1918, insa invadarea tarii de catre nazisti in anii ’30 a dus la instaurarea dictaturii.
1974: A fost pus in vanzare primul computer personal: Altair 8800.
1989: La Timisoara, a sosit o delegatie la nivel inalt condusa de primul ministru Constantin Dascalescu si de ministrul Justitiei, Emil Bobu, cu scopul de a linisti spiritele in localitate. Reprezentantii de la Bucuresti, Radu Balan si Stefan Gusa, nu au reusit sa ii convinga pe timisoreni sa renunte la protest. Pe parcursul zilei au avut loc cateva ciocniri intre muncitori si fortele militare in diferite parti ale orasului, ciocniri in cursul carora s-au folosit armele de foc. In aceeasi zi, la Timisoara s-a constituit Frontul Democratic Roman.
1997: Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a initiat crearea unui fond de investitii pentru finantarea unor programe de protectie a mediului inconjurator in Europa de Est.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu