vineri, 16 decembrie 2011

16 Decembrie

1554: A fost parafat tratatul de pace intre domnitorul Moldovei, Alexandru Lapuseanu, si regele Poloniei, Sigismund al II-lea.
1848: La Sibiu, Adunarea fruntasilor romani transilvaneni a adoptat o petitie nationala prin care se protesta impotriva alipirii fortate a Transilvaniei la Ungaria.
1918: A inceput reforma agrara in Romania prin emiterea unui decret privind exproprierea pamantului.
1942: Seful SS, Heinrich Himmler, a ordonat exterminarea tiganilor din Europa, care au inceput sa fie transportati in lagarul de la Auschwitz.
1945: Ministrii de Externe din URSS, Maria Britanie si SUA, reuniti in conferinta la Moscova, au recunoscut guvernul roman condus de Petru Groza, insa au pus conditia organizarii de alegeri libere si a includerii in Cabinet a unui reprezentant al PNL, respectiv PNT.
1989: A inceput revolutia in Romania , de la Timisoara
1993: Senatorii au hotarat, prin lege, ca intervalul 16-22 decembrie sa fie marcat annual printr-o suita de comemorari si sa fie numit "Saptamana recunostintei", in memoria eroilor Revolutiei din decembrie 1989.
1998: Mugur Isarescu a obtinut un nou mandat de guvernator al BNR, in urma votului acordat de Parlament asupra noului Consiliu de Administratie al bancii.
1998: Trupele americane si cele britanice au inceput sa bombardeze Irakul in cadrul operatiunii militare “Vulpea desertului” dupa ce autoritatile de la Bagdad au obstructionat accesul inspectorilor ONU in tara. Inspectorii aveau sarcina sa verifice daca Irakul detine armament nuclear.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu